Formål

 

Med udgangspunkt i Vadehavets unikke natur og kulturarv skal Vadehavsfestival 2012 præsentere nye kunstneriske udtryksformer inden for blandt andet billedkunst, film, litteratur, musik, scenekunst og tværkunstneriske udtryk.
Festivalens primære udtryk vil være den innovative samtidskunst, der i samspil med vadehavsområdets natur og kulturhistorie fortolker og sætter fokus på egnens helt særlige værdier.
Festivalen skal være identitetsskabende for folk langs Vadehavet samtidig med, at festivalens kunstneriske udtryk skal skabe en kreativ og innovativ udvikling af området.
Med inspiration fra nationale og internationale deltagere har festivalen en vigtig rolle som ”scene” og udstillingsvindue for nogle af de dygtigste regionale kulturkræfter.

Vadehavsfestivalen skal være af høj kvalitet og præsentere nyskabende kunst, der kan tiltrække, udfordre og overraske – til gavn for dem, der bor i, er turister i og arbejder i vadehavsregionen. Det tilstræbes, at festivalen når nye målgrupper, som blandt andet vil få kulturelle oplevelser ved at møde kunsten i vadehavsregionens landskab og byrum.