Skalling Skulpturer 

Her finder du oplysninger om de 11 kunstnere, som deltager i projektet Skalling Skulpturer
 
Ann Møller
Den sydvestjyske natur – og i særdeleshed Skallingen – har altid haft en stor plads i Anns hjerte. Hun er født i Ho og opvokset i Oksbøl, hvor hun og familien nu igen er bosat efter et par afstikkere til det øst- og midtjyske.
 
Hun har arbejdet med kunst gennem mange år, hvor hun hovedsageligt har koncentreret sig om maleriet og mindre skulpturer. De senere år er hun desuden blevet meget tiltrukket af arbejdet med kunst i naturen og det helt særlige samspil, der kan opstå der.
 
Ann har mange udstillinger bag sig – blandt andet land-art projektet Spor Vildspor i Marbæk.
Medlemskaber: BRA, Kunstrunden Sydvestjylland og LUIS – en ikke-kommerciel kunstnergruppe med fokus på overraskende kunst på uventede steder.
 
Ann Møller er i samarbejde med Tessa Tøstesen idémand og arrangør af Skalling Skulpturer. Se mere på www.annmoller.dk.
 
 
Tessa Tøstesen 
Tessa Tøstesen er med i den helt og aldeles ukommercielle gruppe LUIS, hvis koncept er at placere kunst / skulpturer på uventede steder i naturen. Overraskelsesmomentet er centralt – det at få folk til at undre sig og dermed skabe stof til refleksion/eftertanke.
 
Stilen er abstrakt/naivistisk/koloristisk.
 
Tessa Tøstesen er et naturmenneske og ude så meget, som det er muligt. Det er også i naturen, at hun finder sin inspiration og tænker sine tanker bedst og Skallingen er den foretrukne" tænke og inspirationsboks". Thomas Langes beskrivelser af Skallingen fra "Eventyrets Land" har berørt hende dybt:
 
"Du vil her få et indtryk af ensomhed, som vist intet andet sted i vort land. Søg at føle den, ved ret af hjertet at hengive dig til den; thi i den bor der noget meget velgørende for sindet, hvad enten det er glad eller bedrøvet".
 
Tessa Tøstesen er i samarbejde med Ann Møller idémand og arrangør af Skalling Skulpturer.
 
 
Lars Waldemar 
Lars Waldemar er en billedhugger, der har troen på, at naturen til stadighed rummer en uanet kilde til kunstnerisk inspiration. Ud fra observationer af naturens mangfoldighed skaber han sine skulpturer, der med deres strukturer og mønstre nærmest virker som abstrakte synteser mellem kunst og natur. Ud over at arbejde med de mere traditionelle billedhuggermaterialer udforsker Lars Waldemar også gerne mulighederne i nye materialer.
 
Lars Waldemar arbejder også lejlighedsvis med andre kunstneriske udtryk som land art, grafik, maleri m.m.
 
Er medlem af Dansk Billedhuggersamfund, Billedkunstnernes Forbund samt International Sculpture Network.
 
 
 
Carsten Munch 
Carsten Munch er keramiker fra Skolen for Brugskunst i København og bor på Fanø, hvor han har sit eget værksted og galleri "Klap Hesten". Carsten Munch drejer i alle lersorter og er specielt optaget af lerets skulpturelle egenskaber. Han arbejder desuden i metalplader, som ofte kombineres med keramikken.
 
Netop nu udstiller han på ”Realen” i Nordby med både udlånte emner og værker til salg. Udstillingen, som Carsten Munch har valgt at kalde ”Talende hænder”, er en serie udført i irret kobber. Udstillingen er blevet til på foranledning af Jeanett Exner, der startede Madsens Galleri.
 
Under ”Skalling Skulpturer” udstiller Carsten Munch en vejviser, som bærer titlen ”State-ment”. Den peger mange forskellige steder hen i verden – specielt med fokus på de brændpunkter, der er blodigt aktuelle lige nu, krydret med danske bynavne, som gerne skulle medvirkende til at beskuerens indre billeder sættes i relief.
 
 
Jytte Jespersen
Jytte Jespersen arbejder med akryl, mixed media samt mindre skulpturer.
 
Inspirationskilden er naturen omkring Vadehavet og Marsken, det skiftende lys, det flade landskab, den høje himmel og elementernes rasen. Oplevelser med mennesker og andre levende væsener sætter også sin spor. Ikke mindst fascinationen af områdets beboere – fisk, fugle og får, de er ofte et gennemgående tema i værkerne.
 
Billederne er et miks af abstraktioner, natur og fantasi – gerne tilsat et strejf af humor.
 
Med i kunstnergruppen BLÅ-Døre, Kunst i Esbjerg.
 
Deltager i Strandvejens Kunstrute, Esbjerg.
 
Medlem af Kunstrunden Sydvestjylland, Censureret 2012.
 
Tilknyttet Galleri Amare i Stavanger, Galleri Yada i Hvide Sande og Galleriet på Hjerting Badehotel.
 
 
 
Lene Hassig Vilslev
 Lene Hassig Vilslev arbejder med maleri, foto, tegning, scenografi, kulturprojekter samt installationer. Hun har udstillet på museer, gallerier, offentlige institutioner og private virksomheder siden 2005 i både ind- og udland.
 
Væsentlige udstillinger: Kalklinbanan, Sverige, Berlin, Kulturspinderiet Silkeborg, Galleri Ringkøbing, Esbjerg Musikhus, Esbjerg Museum, Ravmuseet Oksbøl, Skærbæk Kunstnerhus, Galleri Spring, København og censureret udstilling Galleri Skovfred, Vordingborg.
 
Lene Hassig Vilslev er med i kunstsammenslutningen Blå Døre og i Galleri Spring. Hun har forfattet, tegnet og animeret 10 fortællinger for Gyldendal. Lene Hassig Vilslev har arrangeret aktiviteter i adskillige kulturprojekter bl.a.: scenograf på Esbjerg Spillene 2012, scenograf på "Torvet - Esbjergs Hjerte" 2009, kostumier på "Ministeriet for Livsglæde" 2009, ”Dragen Hekla”, Esbjerg Museum 2001, scenograf på musical "Til Verdens Ende" 2000, set director ved Ungdoms OL 1999 & street performance: Images of Africa 1996.
 
 
 
Johny Wilslew
Johny Wilslew arbejder med collage, maleri, tegning, samt udsmykning.
 
Johny Wilslew har udført mange offentlige udsmykninger - specielt kan nævnes Sydvestjysk Sygehus, Børneafdelingen 1200 m2 samt Neonatalafdelingen. Sidst har han udsmykket Plejehjemmet Bytoften, Hjerting.
 
Johny Wilslew har endvidere udstillet på censurerede udstillinger, gallerier og museer.
 
Han er medlem af Blå Døre og Galleri Spring.
 
Johny Wilslew, Blichers Allé 18, 6700 Esbjerg, mail johny@wilslew.dk. Se mere på www.wilslew.dk og www.galleri-spring.dk.
 
 
Palle Bønnelykke
Multikunstneren Palle Bønnelykke er udlært tømrer, men har beskæftiget sig med mange forskellige ting gennem årene – altid med et strejf af noget kunstnerisk og kreativt. Gennem sit mangeårige virke som ravsliber og smykkekunstner er han blevet et kendt navn i det vestjyske. Mange kender Palles fantastiske, miniature ravfigurer, som han skaber i sin og konens butik og værksted ”Ravsliberen” i Blåvand.
 
Han har en nær tilknytning til Skallingen med den enestående natur, hvor han gennem årene har tilbragt mange timer og fundet meget af det rav, han bruger til forarbejdning af figurer og smykker.
 
Palle har deltaget i mange udstillinger i både Danmark og Tyskland, ligesom han gennem årene har modtaget rigtig mange større og mindre bestillingsopgaver, - bl.a. på ravkunst, der er blevet brugt som gaver til Kongehuset. DR har desuden lavet en TV udsendelse om Palle og hans arbejde med ravet - ”Ravheksen kalder” hedder denne udsendelse, som er solgt til bl.a. Canada og Sverige.
 
Palle bidrager til udstillingen på Skallingen med skulpturen ”Ravheksen” – inspireret af det gamle sagn om unge mænd, der lokkes i havet af den forunderlige og smukke ravheks.
 
”Ravsliberen” finder man på Blåvandvej 32 i Blåvand, tlf. 75 27 90 29.
 
 
Alice Mikkelsen
Alice Mikkelsen er nok mest kendt for scenografierne til Varde Friluftsspil, H. C. Andersen spillene i Den Fynske Landsby samt eventyroperaerne for børn i Musikhuset i Esbjerg.
 
Alice har i en årrække været ansat som modeldesigner i Legoland Billund, Californien, England og Tyskland, hvor hun blandt meget andet har kreeret tredimensionelle vægfriser i transparent Lego.
 
Alice har været med på vandreudstillinger i Norge, Sverige, Finland og Island, flere separatudstillinger i Tyskland og for år tilbage mange billedudstillinger i det vestjyske.
 
Kunstneren kan kontaktes på tlf. 75 26 40 11 eller mobil 23 45 80 51.
 
 
h.LAUSE søgaard
h.LAUSE søgaard arbejder med maleri, træskulpturer, relief, træsnit, kunsthåndværk, foto og mixed media. Han betegner sin "isme" som "Free-styler" og er hele tiden i bevægelse – i færd med at undersøge nye inputs og ideer.
 
h.LAUSE søgaard er medlem af BRA og har udstillet i såvel ind- og udland – blandt andet i Lithauen, Tyskland, Tjekkiet og Japan. Han har endvidere deltaget i 8 træskulptur symposier i Europa og er blevet optaget på KS, Tistrup 2 gange. Sideløbende med sit kunstneriske virke bestrider han rollen som medarrangør, idémand og konsulent på forskellige projekter.
 
I h.LAUSE søgaards galleri og atelier "Galleri Når Skiltet Er Ude" kan interesserede kigge ind og fra haven er det muligt at nyde udsigten til Ho Bugt, eventuelt i selskab med en medbragt madkurv. 
 
Besøg h.LAUSE søgaards galleri "Galleri Når Skiltet Er Ude", Ho Bugt Vej 41, 6852 Billum, tlf. 20 44 29 39 (ring evt. i forvejen). Se mere på www.lauseart.blogspot.com.
 
 
Bjørn Thomsen
I forbindelse med Skalling Skulpturer har Bjørn Thomsens arbejdsopskrift været: ”Havfrue, forklædt som galionsfigur møder gammel søulk." Frit gendigtet efter H. C. Andersens eventyr om trofast kærlighed.
 

Bjørn Thomsen, Vestergade 25 a, Varde. Se mere på www.henningbjoernthomsenart.dk.