Gerd Laugesen  

Billedkunstner, forfatter og journalist
Gerd Laugesen er billedkunstner, forfatter og journalist. I efteråret 2011 udkom hendes bog ‘Hjemsted’, som er en vandring langs Vadehavet – fra Blåvands Huk, gennem Sønderjylland, over på den tyske side af grænsen, til Føhr og Sild. Bogen handler om de mennesker, forfatteren møder på sin vej – og om alt det, de fortæller. Og den ene historie fører videre til den næste. Gerd Laugesen møder blandt andre Gerda, Elsa, Sigurd og Åens konge, der sejlede så hurtigt ud af Ribe Å, at han røg op på land – og Vadehavets Skræk, der jagede rejefiskerne væk fra Lister Dyb – og friserkvinderne, der er så kloge, at deres mænd simpelt hen kalder dem ”friserhoveder”.
 
Rejse ved Vadehavet begyndte, da Gerd Laugesen blev inviteret med til Vadehavsfestivalen 2010 – som en del af projekt Sagnsymfoni – og med et brag faldt hun for egnen – og fandt Hjemsted lige uden for Skærbæk. De sidste måneder har hun boet i Digterhjemmet på Fanø for at skrive videre.
 
Pressen skrev om Hjemsted:
 
''Så smukt skrevet... Det er egnshistorie i nutid, og uden et eneste fotografi er bogen det bedste billede, jeg er stødt på af det særligt sønderjyske, den stærke lokalfølelse, der om noget binder vores egn sammen. '' - Jydske Vestkysten
 
''Hun er så langt fra den kølige betragter, som nogen kan være. Når hun reflekterer over emner som kultur og tilhørsforhold, udspringer det af en konkret historie. Hun har ingen dagsorden, ingen fordomme, hun er ukrukket og vanvittig nyfi-gen, og derfor åbner landsdelen sig og giver alt, hvad den har i sig. Gerd Laugesen har skrevet en nynnende hyldest til alt det upåagtede, og Vadehavsområdet har fået en ambassadør, som resten af Danmark må være misundelig over.'' - Jyllands-Posten
 

Gerd Laugesen deltager i markedsføringen af Vadehavsfestival 2012, hvor hun blandt andet står for udarbejdelsen af små, personlige invitationer til festivalen i form af postkort.