Esbjerg Ensemble

 

Ensemblet består p.t. af 11 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden, alle særligt udvalgt for netop deres unikke kvaliteter, fordelt som blæserkvintet, strygekvartet, klaver og slagtøj. 

Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik på højeste kunstnerisk niveau og er anerkendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. 

Ensemblet mestrer klassisk kammermusik, fra barokken til den romantiske periode via wienerklassikerne, men er i høj grad kendt for sin stilsikre fortolkning af moderne værker. Derfor er Esbjerg Ensemble ofte det naturlige valg, når nulevende komponister søger ensembler, til at uropføre eller indspille nyskrevet kompositionsmusik. 

Ensemblets musikere har begejstret et stort lokalt, nationalt og internationalt publikum med enestående opførelser af såvel soloværker, musik skrevet for stort ensemble som værker for mindre besætninger. 

Esbjerg Ensemble har således, siden oprettelsen i 1967 - som det første professionelle danske kammerensemble - sat standarden for kammermusik i Danmark og har stor betydning for udviklingen af det kulturelle liv i Esbjerg og omegn. 

Centralt i ensemblets formidling og udvikling af den klassiske kammermusiktradition står sæsonkoncerterne, hvor ensemblet præsenterer sig for et stort og trofast lokalt publikum. Kammermusikelskere i det øvrige Danmark kan også opleve ensemblet live, når der turneres eller når Danmarks Radio, ganske ofte, transmitterer direkte fra Esbjerg. 

Esbjerg Ensemble står for idé og arrangement af projektet Kammermusik og Billedkunst. Læs mere om Esbjerg Ensemble på www.esbjerg-ensemble.dk.