Min far var fyrmester (SITE #1)

Blåvandshuk Fyr og naturområdet omkring fyret bliver et sted for fortælling og musik. De deltagende forfattere og musikere optræder i det lille vagtmesterrum i fyrets top, hvor man kan opleve dem live, men man vil også kunne følge dem igennem højttalere placeret ude i området, bl.a. ned til stranden. Desuden opsættes et cafételt på fyrets parkeringsplads, hvor man kan nyde en kop kaffe, en øl eller en sandwich, imens man følger fortællingerne og musikken. Der læses bl.a. fra Thorkil Langes erindringsbog Min far var fyrmester, historier fra 1940’erne og -50’erne om livet ved fyret dengang, om ravsamling, tyskere og redningsbåden i arbejde. Desuden læses andre fortællinger og digte om hav og kyst. 

Musikken er lagt i hænderne på folkemusikeren Sonnich Lydom med venner og det eksperimenterende musikkollektiv Yoyooyoy. To ganske forskellige ensembler, som dog har det til fælles, at de forstår at skabe stemning og nærvær.

De optrædende oplæsere er bl.a. Lars Frost og Peder Frederik Jensen. Der vil være optræden hele dagen i et ubrudt flow fra kl. 10.00 formiddag til lygtetændingstid, hvor fyret tilbagegår til sin normale funktion.


LØRDAG D. 1. SEPTEMBER 2012 KL. 11.00-20.20
Blåvandshuk Fyr, Fyrvej 106, 6857 Blåvand


Gratis adgang.