AKVA:DOK

- kunsten møder filmen

AKVA:DOK præsenterer det bedste fra filmens verden, når udvalgte titler fra talentudviklingsprogrammet DOX:LAB vises under åben himmel på en stor vandskærm. AKVA:DOK sætter fokus på dokumentarfilm, og publikum kan blandt andet opleve den prisbelønnede film Accidentes Gloriosos af Marcus Lindeen og Mauro Andrizzi. Filmen sætter fokus på kunst i bybilledet - eksempelvis kunst opstået i et biluhelds splitsekund.
 
AKVA:DOK sætter ligeledes fokus på Esbjerg-talentet Michael Noer, som for mange år siden sagde: ”I Esbjerg kunne man ikke se kunstfilm – Jeg vil til København og på filmskole.” Michael Noer er i dag en anerkendt filminstruktør, og hans filmografi tæller både dokumentarer samt spillefilm. Under Vadehavsfestival 2012 vises filmen R (co-produktion med Tobias Lindholm), knallertdokumentaren De Vilde Hjerter og dokumentaren Vesterbro. 
 
 
TORSDAG D. 30. AUGUST 2012 KL. 19.00
 
HUSET, Finsensgade 1, 6700 Esbjerg

Michael Noer præsenterer egenproduktionen Vesterbro og holder foredrag om dokumentarens skabelse
Vesterbro – Michael Noer gav sine 20-årige naboer et digitalt videokamera og sagde, at de skulle filme de dramatiske hændelser, der skete i deres liv. Som mange på deres alder er Martin og Julie impulsive, vilde og konstant på udkig efter stimulation. Kameraet blev deres trofaste følgesvend i deres op og nedture. Vesterbro er deres historie.
 
 
FREDAG D. 31. AUGUST 2012 KL. 14.00 - AFLYST 
 
Tobakken, Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg
 
DOX:LAB præsenterer film og René Holm holder foredrag om kunsten i byrummet
DOX:LAB præsenterer Accidentes GloriososMauro Andrizzi og Marcus Lindeen tager udgangspunkt i det ekstatiske, tabuiserede og spektakulære og finder alle tre dele på tværs af trafikulykker, forlystelsesparker og seksuelle udskejelser.
 
FREDAG D. 31. AUGUST 2012, FRA KL. 22.00
 
Tobakken’s forplads, Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg
 
OPEN AIR - Kvalitetsfilm vises på stor vandskærm  
REt hårdtslående fængselsdrama, der viser livet i de danske fængsler, hvor skjulte dagsordener, æresbegreber og kontrakter sætter dagsordenen. R vandt i 2011 en Bodil for bedste danske film, og Pilou Asbæk vandt Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle.
 
De Vilde Hjerter – En moderne roadmovie om 12 fynske drengerøve og deres sindssyge knallerttur til Polen - sidste tur på deres manddomsprøve. De Vilde Hjerter er en knallertbande bestående af en gruppe danske drenge i begyndelsen af tyverne.
 
 
LØRDAG D. 1. SEPTEMBER 2012 KL. 19.30
 
Fanø Biograf, Lodsvej 3, Nordby, 6720 Fanø
 
Michael Noer præsenterer egenproduktionen R og holder foredrag om dokumentarens skabelse
REt hårdtslående fængselsdrama, der viser livet i de danske fængsler, hvor skjulte dagsordener, æresbegreber og kontrakter sætter dagsordenen. R vandt i 2011 en Bodil for bedste danske film, og Pilou Asbæk vandt Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle.
 
 
Gratis adgang til alle arrangementer.